חשיבותם של הסכמי ממון בין בני זוג הנה עצומה גם באם לבני הזוג אין ממון רב. הסכם ממון יכול למנוע מלחמות גירושין ממושכות ויקרות, לשמור על רכוש משפחתי ולהפחית את סיכון העגינות והשימוש בגט כקלף מיקוח.
הסכם ממון צריך לכלול מספר סעיפים מהותיים:
- אופן חלוקת הרכוש המשותף: בדרך כלל דירת מגורים שירכשו בני הזוג, ביחס להשקעות בו. ככל ששנות הנישואין ממושכות יותר, ובני הזוג צוברים רכוש משותף אזי קטנה החשיבות של סעיף זה. סעיף זה נפוץ יותר במקרה של גירושין מהירים יחסית בקרב זוגות צעירים.
- מועד חלוקת הרכוש: מועד "איזון משאבים" זוגות שלא ערכו הסכם ממון ונישאו אחרי שנת 1974 אינם יכולים לחלק את הרכוש לפני שהתגרשו, כאשר כל אחד מבני הזוג תלוי בהסכמת הצד השני ל גירושין או שלחילופין יש לנהל דיונים ארוכים ומתישים בבית הדין הרבני. יובהר כי, איזון משאבים הנו חלוקת הרכוש הרשום על שם כל אחד מבני הזוג בנפרד, כגון: קופות גמל, חסכונות, מכוניות וכיו"ב הרשומות רק על שם אחד מבני הזוג. דירת מגורים שרשומה על שם שני הצדדים ניתן במקרים רבים לחלוקה ללא קשר למועד הגירושין עצמם.
- הסכם ממון אינו שולל שיתוף בנכסים – אין כל מניעה לקבוע ב הסכם ממון שיתוף מלא בכל הנכסים שיצטברו במהלך חיי הנישואין למעט מספר נכסים אשר יוגדרו בכך שאינם משותפים.
הסכם ממון חייב אישור בית המשפט על מנת לקבל תוקף.
אין לכלול ב הסכם ממון שנערך לפני הנישואין עניינים הקשורים למזונות ילדים או משמורתם, היות והילדים טרם נולדו.
אין לכלול ב הסכם ממון סנקציות כספיות בשל אי מתן גט או קבלת גט, שכן סעיפים אלו יבוטלו ממילא מחשש "ל גט מעושה" שהנו גט שאינו ניתן בהסכמה כנדרש בהלכה היהודית.
מומלץ לפנות ל עורך דין הבקיא בדין על מנת שינסח הסכם ממון העונה לדרישות החוק, ומקיף את כל הפרטים הנדרשים ל הסכם ממון.
האמור לעיל אינו מהווה חו"ד משפטית ואינו תחליף לייעוץ משפטי.
ליווי משפטי צמוד בעסקאות נדל"ן יכול לחסוך לרוכש בהוצאות רבות ובזמן יקר.
פרטים ליצירת קשר
טל': 09-8859295
נייד: 054-397-5842
פקס: 072-241-9173
מייל: dovrat@djlaw.co.il